"Randevu Al" butonu sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Randevularınızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.
#

Botoks

Botoks, botulin um toksini adı verilen, uygulandığı bölgede sinir ile kas arasındaki bağlantıyı bloke ederek geçici olarak kasların çalışmasını engelleyen bir ilaçtır. Kozmetik amaçlı yüzde mimik kaslarına uygulanır. Böylece bilinçli veya gün içinde fark etmeden yaptığımız mimikler yumuşatılarak kırışıklıkların oluşması engellenir.

Kaç çeşit botoks vardır?

Ülkemizde şu an için botulinum toksin yani botoks maddesini içeren, Botox® ve Dysport® olmak üzere FDA onaylı iki marka vardır.

Botoks uygulama yerleri nerelerdir?

Genellikle alın, göz çevresi (kaz ayakları) ve kaş arasına uygulandığında olumlu sonuçlar alınmaktadır. Ayrıca boyun çizgileri, kaşların kaldırılması veya düşürülmesi, burun üzerindeki tavşan çizgileri, dudak üstündeki dikey çizgiler, dudak köşelerindeki somurtma çizgileri, burun ucunun kaldırılması gibi ileri uygulamalar da yapılabilmektedir.

Yüzde ayrıca masseter kasına, yüz ovalinin inceltilmesi ve diş sıkma şikayetini azaltmak amacıyla da uygulanabilir.

Botoks tedavi amaçlı kullanılabilir mi?

Botoks nörolojide istemsiz kas sertleşmelerini engellemede ve migren tedavisinde, gözde şaşılık tedavisinde, aşırı bölgesel terleme tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Botoks kimlere uygulanır, yan etkileri nedir?

Mimikleri sırasında kırışıklıkları oluşan, mimiksiz haldeyken de bu kırışıklıkların yer etmeye başladığı, yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkese uygulanabilir.

Her isteyen botoks yaptırabilir mi?

Botoks uygulaması kararını mutlaka kişiyi ayrıntılı değerlendiren bir uzman hekim vermelidir. Kişinin asıl ihtiyacı nedir, kişi için en doğru uygulama botoks mudur, botoks yapılmasına engel olacak bir sağlık durumu var mıdır gibi sorular mutlaka cevaplanmalıdır. Bu koşulları sağlayan herkes botoks yaptırabilir.

Botoksun etki süresi nedir?

Kalıcılık da kişiye göre değişir. Genellikle 4-6 ay arasında kalıcı olduğu söylenebillir. Yüz kaslarını daha fazla kullanan kişilerde etkinin daha kısa sürmesi doğaldır. Kişinin yaşı önemli olup, hasta ne kadar gençse sinir ucundaki blokaj o kadar hızlı çözülecek ve uygulama aralığı ortalama 4 ay olacaktır. Orta yaşta 6 aya çıkan bu süre ileri yaşta 8 aya kadar çıkabilir.

Botoks yaptırmak yerine botoks etkili kremler kullanılabilir mi?

Hiçbir krem botoksun yerini tutamaz. Botoks etkili kremlerde beklenen etki, kaslarda değil sadece ciltte incecik yüzeyel kırışıklıkların önlenmesi olabilir. Bu kremlerin botoks uygulaması sonrası kullanılması önerilebilir.

Botokstan sonra cildimde iz kalır mı?

Botoks uygulaması sonrası ciltte herhangi bir iz, şişlik, kabarıklık, morluk veya kızarıklık oluşmaz. 10 dakika süren işlem sonrasında kişiler hiçbir şey olmamış gibi günlük hayatlarına devam edebilirler.

Botoks öncesi ve sonrası nasıldır?

Botoks sonrası kişi aynaya baktığında, mimiksizken yüzünde sadece hafif bir aydınlanmış, dinlenmiş, tazelenmiş bir yüz görür. Sanılanın aksine botoks sonrası yüzde garip, şaşkın, donuk bir ifade oluşmaz. Botoks öncesi ve sonrası kıyaslaması, ayna karşısında mimik yaparken anlaşılır. Örneğin aynanın karşısına geçip kaş kaldırma (şaşırma) hareketi yapan kişi, öncesinde alnında yatay uzun çizgiler görürken, botoks sonrasında kaşlarını kaldırınca çizgilerin oluşmadığını görür.

Botoks ile yüzüm çok şişer, kaşlarım çok kalkar mı?

Botoks asla yüzde şişlik yapmaz. Kaşların çok kalkması istenmiyorsa kalkmaz, bu durum tamamen tek bir noktaya botoks yapılması ile engellenebilir.

Botoks yaptıran herkes birbirine benzer mi?

Botoks kişinin normal görüntüsünde bir değişikliğe yol açmadığından, kimse kimseye benzemez. Sadece kişi daha iyi görünen yani aslında birkaç sene önceki doğal görüntüsüne döner.

Donuk ifadesiz ve garip bir görünüm olur mu?

Özellikle genç yaşlarda tamamen kırışıklıkları önlemek amacıyla yapılan küçük dozlarda doğal botoks uygulaması yüzde ifade kaybı yapmaz, garip ya da anlamsız yüz ifadelerine neden olmaz.

Erkekler botoks yaptırabilir mi?

Tabi ki! Erkeklerin de kasları var, mimikleri var, onlar da yaşlanıyor ve kırışıyor. Üstelik çoğu zaman kadınlara göre erkekler daha güçlü kaslara sahip olduklarından çok daha erken yaşlarda kırışıklıklar başlayabiliyor. Sadece erkeklere botoks yaparken, feminen bir görüntüden kaçınmak ve onların hayatın belli alanlarında bazı mimikleri kadınlardan daha fazla kullanmaya ihtiyaç duyduklarını göz önüne alarak çok daha dikkatli olmak gerekir.

Botoks uygulaması öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama öncesinde grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonu olmamasına, aspirin gibi kan sulandırıcı bir ilaç kullanılmamasına dikkat edilmesi yeterlidir. Uygulama sonrasında da 4-6 saat süreyle başın dik tutulması, 24 saat alkol alınmaması ve 7 gün kadar kas gevşetici özelliği olan ilaçların kullanılmaması gerekir.

Hangi durumlarda botoks uygulanmaz?

Hamile veya emzikliler, bazı kas hastalıkları veya kanama problemleri olanlar, tedavi yapılması istenilen bölgede uçuk ve benzeri deri hastalıkları olanlara yapılamaz