BB Uzmanları kulak, burun, boğaz ve bu organlarla ilişkili baş ve boyun yapılarında meydana gelen hastalık ve rahatsızlıkları olan hastaların tıbbi ve cerrahi tedavisini yapmaya yönelik uzmanlık eğitimini almış olan hekimlerdir.
Estetik Burun Cerrahisi (Rinoplasti)
Estetik Burun Ameliyatı kemik ve kıkırdak dokularını deri ve mukozadan ayırarak, kemik ve kıkırdak yapılarını yeniden şekillendirme işlemidir.
Uyku Apnesi ve Horlama
Uyku apnesi, horlamanın neden olduğu en önemli hastalıklardan biridir ve uykuda solunumun durması olarak ifade edilebilir. Uyku esnasında nefesin durması ve yüzeysel hale gelmesi anlamına gelen uyku apnesi gece boyunca defalarca tekrarlayabilir.
Baş Dönmesi (Vertigo)
Baş dönmesi bir hareket yanılsamasıdır. Hasta, olmayan bir hareketi varmış gibi algılamakta ve kendisinin ya da çevresinin hareket ettiğini zannetmektedir. Dengesizlik hissi, kişinin çevresine göre dengesini sağlayamama durumudur.
Kulak Çınlaması (Tinnitus)
Bireyin, bir ya da her iki kulağında ya da kafasında, ara ara ya da sürekli duyduğu cırcır böceği sesi, kuş sesi, ıslık sesi, metale vurulurmuş gibi bir ses ya da zil sesi olarak tanımladığı, bazen dışarıdan da işitilebilen bir ses duymasıdır.
Fasyal Paralizi (Yüz Felci)
Yüzde asimetri, konuşurken, ağlarken ağzın sağlam tarafa kayması en göze çarpan bulgudur. Yüzün mimik ve hareketlerinde azalma olur.
Sinüzit
Sinüzit; burun etrafına yerleşmiş sinüsleri döşeyen mukozanın iltihabını belirten genel bir tanımdır. Sadece sinüs mukozasının tutulup burun mukozasının etkilenmediği bir durum söz konusu olamayacağı için günümüzde sinüzit terimi yerine “ rinosinüzit” terimi kullanılmaktadır.
Alerjik Rinit
Alerjik rinit nedir ; Alerjik rinitin diğer bilinen adları; bahar alerjisi, polen alerjisi, saman nezlesi, alerjik nezle’dir. Alerjik rinit toplumun %10-15’inde ortaya çıkan en sık görülen alerjik hastalık olmasına karşın hekimler arasında dahi çok iyi tanınan bir hastalık değildir.
Burun Tıkanıklıkları
Burundan nefes almakta güçlük çekilmesi genel olarak burun tıkanıklığı olarak tanımlanır. Bu durum dinlenme halinde iken mevcut ise daha fazla önem ve öncelik taşır.
İşitme Testleri - Odyoloji Laboratuvarı
Odyoloji işitme, dengeyle ilgili çalışmaların yapıldığı ve işitme- denge bozukluklarının araştırıldığı bilim dalıdır.
Akut ve Kronik Kulak İltihapları
Kronik Otitis Media (KOM) orta kulağın uzun süreli enfeksiyon ve enflamasyonu sonucu ortaya çıkan çeşitli belirti ve bulguları içeren bir terimdir.
Akut Tonsilit
Tonsil olarak da adlandırılan bademcikler, dilin arka kısmında boğazın her iki yanında bulunan önemli görevleri olan organlarımızdır. Vücuda giren zararlı mikropları yakalayarak, vücudun mikroplarla savaşmasına yardımcı olan hücreleri üretirler.
Kronik Tonsilit
ir yılda en az 7 defa veya iki yıl üst üste her yıl en az 5 defa geçirilen akut tonsillit atakları, kronik tonsillit olarak tanımlanır. Bu sayılar aileden alınmakta ve çoğu zaman sağlıklı olamamaktadır. Hekimin ailenin verdiği anamnez konusunda kuşkusu varsa hastayı kendisi takibe almalıdır.
Geniz Eti (Adenoid Hipertrofisi)
Geniz eti, bademciklere benzeyen ve bademciklerin hemen üstünde, boğazın arkasında bulunan küçük doku parçalarıdır. Hem geniz etleri (adenoidler) hem de bademcikler soluduğunuz veya yuttuğumuz zararlı bakterileri ve virüsleri yakalayarak vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olur.